VIDEO Hviezdny Suárez v problémoch: Opäť uhryzol súpera, obul sa do neho aj slovenský komentátor

Suárez pohrýzol talianskeho obrancu ChiellinihoSuárez pohrýzol talianskeho obrancu Chielliniho Zdroj: SITA

NATAL - Uruguajskému útočníkovi Luisovi Suárezovi hrozí po zápase majstrovstiev sveta proti Taliansku vážny disciplinárny trest. Krátko pred jediným gólom duelu, ktorý poslal jeho tím do osemfinále šampionátu, uhryzol do ramena obrancu Giorgia Chielliniho.

Suárez hneď po incidente padol a sťažoval si na faul talianskeho stopéra. Situáciu opísal po svojom. "Takéto veci sa vo vápne stávajú. Boli sme v kontakte, hrudník proti ramenu a potom som dostal ranu do oka," povedal uruguajským médiám.

"Je smiešne, že nedostal červenú kartu. Je to jasné, jednoznačné. Hneď potom nafilmoval pád, pretože si veľmi dobre uvedomil, že urobil niečo, čo urobiť nemal," povedal Chiellini v rozhovore pre Rai TV.

Zhrozený z Suárezovho činu bol aj slovenský komentátor RTVS Ľuboš Hlavena: "On ho naozaj kusol, to je blázon."

"Suárezovi to prechádza, pretože FIFA chce, aby hviezdy na majstrovstvách sveta hrali. Som zvedavý, či nájdu odvahu proti nemu použiť dôkazy z videa. Rozhodca videl odtlačok kúsance na mojom ramene tiež a neurobil nič," rozčuľoval sa obranca Juventusu pred kamerou Skysport Italia.

"Povedzte mi, že sa mýlim, ale videl som práve ako Suarez niekoho pohrýzol? Som skutočne znechutený. Veľmi rád sledujem Suareza, viac ako hociktorého iného hráča, no on sa jednoducho nedokáže kontrolovať," komentoval na Twitteri incident bývalý anglický reprezentant a útočník Liverpoolu Michael Owen.

Luis Suárez opäť atakoval Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA

Suárezov »kanibalský« hetrik

Liverpoolsky útočník Suárez bol za rovnaký prehrešok už potrestaný zákazom štartu v desiatich dueloch anglickej ligy. Disciplinárna komisia anglickej Futbalovej asociácie mu trest vymerala za uhryznutie Branislava Ivanoviča v zápase s Chelsea.

V roku 2010 nehral sedem zápasov po tom, čo ako hráč Ajaxu uhryzol do ruky Otmana Bakkala z Eindhovenu a dostal prezývku "Kanibal z Ajaxu". Za dnešný prehrešok si na ihrisku žiadny trest neodniesol, FIFA ale za uhryznutie smie hráčov potrestať až dvojročným zákazom štartu.

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: ČTK, TASR, športky

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy