Začína jazdecká sezóna - Donau Bohemia Trophy v Pezinku

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: športky

BRATISLAVA - Jazdecká sezóna 2013 začína už cez víkend 10. - 12. mája v Areáli zdravia Rozálka v Pezinku prvými pretekmi - Slovenským pohárom klubov v drezúre o cenu rektora Paneurópskej vysokej školy. Tie sú súčasťou medzinárodného seriálu Donau Bohemia Trophy.

Súťažiť sa bude v štyroch stupňoch obtiažnosti - v kategóriách od Z po T. Celkovo je podľa riaditeľa Areálu Rozálka M. Havlíka prihlásených 82 koní a jazdci z Českej republiky, Slovenska, Maďarska a Rakúska, rovnako z týchto krajín je aj rozhodcovský zbor.

Hlavným slovenským želiezkom v ohni bude Lucia Naštická z Jazdeckého klubu Paneurópa. Bude obhajovať minuloročné prvenstvo v kategórii Z (s koňom Simonom) a striebro z kategórie T (s Polonezom).

"Príprava prebiehala tradične, kombináciou kondičného a výukového tréningu. Dva kone mali v minulom roku zdravotné komplikácie, takže sme sa snažili dostať ich opäť do pretekárskej formy. Verím, že kone budú pripravené a budú mať dostatok sily a energie na tieto náročné preteky,“ vyjadrila sa Naštická, ktorá tentoraz okrem už spomínaných desaťročného valacha Poloneza a päťročného žrebca Simona osedlá aj osemročného žrebca Rolanda. Každý z nich pôjde drezúrne úlohy podľa stupňa výcviku, ktorý dosiahli pre tohtoročnú sezónu.

Víťazi si rozdelia finančné odmeny v celkovej výške 5780 eur. Trofeje pre najlepších v jednotlivých hlavných kategórách pretekov o pohár rektora Paneurópskej vysokej školy vytvorila česká akademická keramička Markéta Nováková v spolupráci s akademickou sochárkou Mirou Podmanickou.

Program začína každý deň od 9.00 hod a diváci majú vstup na preteky zdarma.

Medzinárodný seriál drezúrnych pretekov Donau Bohemia Trophy je rozdelený do troch kvalifikačných kôl. Vyvrcholí finálovými pretekmi v jazdeckom areáli Panská Lícha v Českej republike koncom augusta.
 

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: športky
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy