Raduje sa ako slávny otec: Demitrov syn Lucas najlepším futbalistom Trenčína

Radostné gestá Demitrovcov: Lucas a PavolRadostné gestá Demitrovcov: Lucas a Pavol Zdroj: Dominik Trubač/SITA

TRNAVA - Jablko nepadá ďaleko od stromu, hovorí jedna zo starých ľudových múdrostí. Aj preto fanúšikovia vždy so záujmom sledujú, či sa potomkom slávnych športových hviezd podarí napodobniť úspechy rodičov, alebo si v živote vyberú úplne odlišný smer. Jedným z takýchto príkladov na Slovensku je nepochybne syn Pavla Demitru - Lucas, ktorého však na rozdiel od otca opantal hlavne futbal.

Spartak Trnava oslavuje jubilejných 90 rokov od založenia a jedným zo sprievodných podujatí bol aj mládežnícky "Spartak Trnava Cup 2013". Zúčastnilo sa na ňom 13 slovenských mužstiev, ktoré doplnil český 1.SK Prostějov.

V areáli Slávie sa predstavili mladé nádeje narodené po 1. januári 2003. Na turnaj zavítali aj viacerí hráči Spartaka, kulisu dotvárali skalní priaznivci, ktorí vytvorili tradičný "kotel" a pri zápasoch mladých Trnavčanov vytvárali skvelú atmosféru.

Fanúšikovia Spartaka Trnava spestrili Galéria fotiek (15) Zdroj: Dominik Trubač

Podľa informácií na oficiálnom klubovom webe spartak.sk sa domáca Trnava aj vďaka tomu prebojovala až do semifinále, kde ju zastavil neskorší víťaz AS Trenčín.

Práve mužstvo spod hradu Matúša Čáka ťahal za úspechom a napokon aj celkovým triumfom Lucas Demitra, syn zosnulej hokejovej legendy. Okrem pohára pre víťaza, ktorý vybojoval so spoluhráčmi finálovou výhrou 3:2 nad Levicami, získal od organizátorov aj cenu pre najlepšieho hráča podujatia. Vo finále strelil rozhodujúci gól a mal z neho obrovskú radosť. 

Lucas Demitra preberá cenu Galéria fotiek (15) Zdroj: Dominik Trubač

10-roční prípravkári Trenčína na čele s Demitrom zaujali aj na predchádzajúcom turnaji, keď na kvalitne obsadenom medzinárodnom "Zajac Cupe 2013" v českých Vítkoviciach skončili na 2. mieste. Vo finálovom súboji podľahli Hradcu Králové 0:2. 

Lucas zaujal výkonmi už v roku 2011 aj skautov milánskeho AC, keď bol vyhodnotený ako jeden z najlepších hráčov kempu, ktorý sa organizoval v Bratislave. 

Radosť Lucasa po víťaznom góle vo finále a radosť jeho otca Pavla na olympiáde vo Vancouveri

Podobajú sa? Lucas a Galéria fotiek (15) Zdroj: Dominik Trubač/SITA

Konečné poradie Spartak Trnava Cupu 2013:
1. AS Trenčín
2. FK Slovan Levice
3. 1.SK Prostějov
4. FC Spartak Trnava
5. FC Slovan Hlohovec
6. ČFK Nitra
7. MŠK Žilina
8. FK Slovan Galanta
9. Jupie Banská Bystrica
10. FC Baník Horná Nitra
11. ŠK Slovan Bratislava
12. MFK Dubnica
13. Spartak Myjava
14. Lokomotíva Trnava 

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Dominik Trubač
  • Zdroj: športky, ts, spartak.sk

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy