FOTO Tesne pred koncom dostal úder smrti: 28-ročný boxer neprežil súboj o titul

Davey Browne jr.Davey Browne jr. Zdroj: skynews.com.au

SYDNEY - Austrálsky boxer Davey Browne jr. zomrel vo veku 28 rokov na následky poranení mozgu, ktoré utrpel v piatkovom súboji o regionálny titul v superperovej váhe vo verzii IBF proti Filipínčanovi Carlovi Magaliovi.

Browne jr. tridsať sekúnd pred koncom záverečného 12. kola inkasoval k.o. a následne upadol do bezvedomia. Austrálčan sa z neho síce prebral, no krátko na to skolaboval a museli ho v kritickom stave urýchlene previezť do nemocnice v Sydney, kde v pondelok skonal. 

Otec dvoch detí si ihneď po prevoze do nemocnice prešiel viacerými testami, po ktorých zaznel krutý verdikt "neprežije to". Jeho 31-ročná žena Amy túto správu nevedela spracovať: "Samozrejme, že som tomu nechcela veriť. Bola som v šoku, ihneď som sa začala pýtať, či nie je aspoň malá šanca. Nevedela som, čo robiť a čo povedať. Chcela som veriť v zázrak, no už keď som videla, ako sa to stalo, som vedela, že to takto skončí. Cítila som to. Keď sa nepostavil na nohy, niečo vo mne sa zlomilo."

Browne začínal s boxom ako malý chlapec spoločne so svojim starším bratom. Teraz už 32-ročný Tommy oznámil, že po bratovej smrti s boxom definitívne končí: "Keď sa to stalo, tak som si myslel, že sa postaví a bude v pohode. On ale ostával ležať a stalo sa to čo sa stalo. Po tomto sa už nikdy nepostavím do boxerského ringu."

Viac o téme: Davey Browne jr. Carlo Magali
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: skynews.com.au; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: sportky.sk, TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy