Strašné dve tretiny Slovákov ako cez kopirák: Golonka odvážne označil vinníka

Hokejová legenda Jozef GolonkaHokejová legenda Jozef Golonka Zdroj: Ján Zemiar

OSTRAVA, BRATISLAVA - Slováci odohrali všetky tri doterajšie zápasy majstrovstiev sveta s rovnakým scenárom: prvé dve tretiny katastrofa a v tretej dvadsaťminútovke gólové hody. A fanúšikovia môžu len tipovať, kde je problém, do hlavy to nepôjde nikomu. Hokejová legenda a po Miroslavovi Šatanovi druhý najlepší strelec v reprezentácii Slovenska v tom má jasno a príčiny pomenoval otvorene pre Športky.

„To bolo aj v prvých dvoch zápasoch. Keď sa mi niečo stane raz, musím sa toho vyvarovať. Buď budem direktívny ako ruský tréner Znaroks alebo to dopadne takto,“ naznačil, že chyba by mohla byť v trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi.

O tom, či má všetko v tíme pod kontrolou alebo sa v mužstve utvorili skupinky, špekulovať nechcel. „Ja sa k osobe trénera absolútne nevyjadrujem, ja som povedal názor všeobecne,“ pridal. „Nie všetci hráči sú jednotní, každý je individualita a dovolím si tvrdiť, že aj tam je maličký bod, čo prináša nervozitu. Mužstvo nie je najhoršie, ale my nejdeme do telesného kontaktu. Namiesto hry do tela sme sa stiahli do strednej tretiny,“ analyzovala hru hokejová legenda.

Golonka upozornil, že síce tréneri nehrajú, ale majú poznať súpera a určiť, čo ktorý hráč musí splniť. „A hráči to majú hrať, ale zatiaľ to tak nevyzerá,“ povedal.

Upozornil, že v prvej a druhej tretine naši hrali presný opak toho, čo mala byť správna taktika a kľúč na Slovincov. „Bolo treba hrať do tela, napádať ich v tretine, ale my sme si neutvorili tlak a bolo to bez osobných súbojov. To mi už prišlo, ako keby sme si s nimi šli podávať ruky namiesto fyzického kontaktu so súperom. Oni boli na koni, dali náhodný gól, kde Laco nič nevidel, my sme boli bezzubí. Ale máme lepšie mužstvo a to sa potvrdilo v tretej tretine,“ analyzoval Golonka krátko po zápase proti Slovinsku.

Podobne podľa neho hrajú aj Česi a to je škoda, keďže majú silný tím. „Aj Česi pre toto zaostávajú, lebo sa boja hrať do tela a prijímať a odovzdávať ataky,“ vysvetlil.

Čo sa slovenského mužstva týka, Golonka sa o postup do štvrťfinále nebojí. „Treba vniesť pokoj do tímu, aby sme v stredu porazili Nórsko a potom nám postup neunikne. A v pražskom štvrťfinále sa môže stať, že motyka vystrelí,“ prognózuje s tým, že už pred turnajom hovoril, že vyhrávať budeme, no herne to nebude oslnivé. 

 

Viac o téme: Vladimír Vůjtek Slovensko Jozef Golonka
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Ján Zemiar
  • Zdroj: kt; Športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy