Donau Bohemia Trophy na Rozálke otvorí jazdeckú sezónu

Tohtoročná jazdecká sezóna sa začína už tento víkendTohtoročná jazdecká sezóna sa začína už tento víkend Zdroj: športky

PEZINOK - Tohtoročná jazdecká sezóna sa začína už tento víkend (9.-11.5.) v Areáli Rozálka v Pezinku prvými pretekmi - Slovenským pohárom klubov v drezúre o cenu rektora Paneurópskej vysokej školy. Tie sú súčasťou medzinárodného seriálu Donau Bohemia Trophy. V sobotu (10.5.) sa môžu diváci tešiť tiež na preteky Westernovej ligy – Pezinský westernový pohár.

Súťažiť sa bude v štyroch stupňoch obtiažnosti - v kategóriách od Z po T. Celkovo je podľa riaditeľa Areálu Rozálka M. Havlíka prihlásených 85 koní a jazdci z Českej republiky, Slovenska, Maďarska a Rakúska, rovnako z týchto krajín je aj rozhodcovský zbor.

Hlavným slovenským želiezkom v ohni bude Lucia Naštická z VŠK Paneurópa. Tá tentoraz osedlá debutanta, štvorročného valacha Da Vinci Code a skúsenejšieho deväťročného Rolanda, s ktorým bude premiérovo štartovať v kategórii S. „Uvidím ako sa mladý Da Vinci vysporiada s atmosférou súťaže a novým prostredím. Aj každá malá zmena čo i len v domácom prostredí (kvety, stoly, ruch ľudí okolo, veľa koní) vie koňa výrazne rozrušiť,“ vyjadrila sa Naštická.

Víťazi si cez víkend rozdelia finančné odmeny v celkovej výške 5780 EUR.

Trofeje pre víťazov jednotlivých hlavných kategórií pretekov o pohár rektora Paneurópskej vysokej školy pre víťazov vytvoril sochár Jakub Bachorík.

Program v areáli Rozálka začína každý deň (9.-11.5.) od 9.00 hod a diváci majú vstup na preteky zdarma. Medzinárodný seriál drezúrnych pretekov Donau Bohemia Trophy je rozdelený do troch kvalifikačných kôl Pezinok, Panská Lícha (ČR), Wiener Neudorf (Rakúsko). Vyvrcholí finálovými pretekmi v jazdeckom areáli v maďarskej Babolne (3.-5. októbra 2014).

Sobotný program spestrí Pezinský westernový pohár, v ktorom sa diváci môžu tešiť okrem iných na disciplíny reining, pole bending, barrel race a freestyle.

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: športky
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy