Slovan vo veľkej kríze po potupnej prehre: Legendárny hráč jasne pomenoval problémy

Branko Radivojevič a Milan Bartovič bojujú pred bránkou JugryBranko Radivojevič a Milan Bartovič bojujú pred bránkou Jugry Zdroj: SITA

BRATISLAVA – V minulej sezóne najlepší strelec tento rok nedal ešte ani gól. Libor Hudáček je tento rok maximálne nespokojný so sebou, fanúšikovia a tréner s ním. Úspech však nestojí na jedinom mladíkovi.

Problémom Slovana sú aj výpadky v koncentrácii, ktoré sa mu stávajú osudnými, úzky káder, kde nie je konkurencia a tréner nemá možnosť výberu spomedzi hráčov, hovorí sa aj o kondícii, ktorá v tak nabitom programe a s tak pripravenými súpermi niekedy nestačí.

Kde vidí najväčšie problémy hokejová legenda a bývalý hráč Slovana Jozef Golonka?  „Mám pocit, že slovanisti sú skôr psychicky unavení, nie je to o fyzickej kondícii. Ale som presvedčený, že v domácich zápasoch sa to otočí, bratislavské obecenstvo ich postaví na nohy,“ povedal.

V takom prípade, ako bola nedeľná prehra 1:8, by sa rozhodol dať viac priestoru tretej a štvrtej formácii, nech naberajú skúsenosti a nech si skúsenejší hráči oddýchnu, zamyslel sa bývalý reprezentant. Medzi opory Slovana by sa aktuálne dali zaradiť práve kapitán Bartovič, Netík, Vondrka, Juraj Mikúš, obranca Michal Sersen či gólman Jaroslav Janus.

V zápase s Jekaterinburgom bol Golonka sklamaný predovšetkým z výkonu obrancov Slovana, ktorí boli nedôrazní. „Nemali taký entuziazmus ako pred domácimi fanúšikmi. Za našich čias sme ako útočníci šli pomáhať obrancom, nenechávali sme to všetko na Vlada Dzurillu,“ zaspomínal si. Zdá sa mu, akoby bol terajší gólman Slovana Jaroslav Janus v bránke osamotený, bez pomoci spoluhráčov.

„To sú také zápasy a jednoducho ich treba len prežiť. Netreba z toho robiť tragédiu, akurát sa treba vyvarovať katastrofálnych chýb v obrane. Súperi prerážajú obranu v plnej rýchlosti a strieľajú z tesnej blízkosti. Toto treba napraviť. Nič sa zatiaľ nedeje, ešte je za nami len polovica sezóny a play off je stále reálne,“ povedal Golonka odhodlane.

„Treba získavať body. Keď sa Slovan porovná s tímami Východnej konferencie, nie je na tom vôbec zle.“

S Hudáčkom by sa ako tréner porozprával, jeho výkony sú vraj vec psychiky. „Nechal by som ho odpočinúť, ale určite by som ho neposielal na farmu do Skalice, nemal by tam dôvod napredovať,“ povedal.

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: športky, kt
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy