Šéf Slovana Krajči: Marko Daňo na farmu nepôjde

Marko Daňo bude hrať buď v Columbuse alebo v Slovane. Iná možnosť neprichádza do úvahy.Marko Daňo bude hrať buď v Columbuse alebo v Slovane. Iná možnosť neprichádza do úvahy. Zdroj: SITA

BRATISLAVA - V prípade, že útočník hokejového Slovana Marko Daňo dostane od Columbusu šancu hrať v prvom tíme, vedenie bratislavského tímu mu v tom nebude brániť. Hráč má s klubom KHL takú dohodu. Ak by mal hrať na farme, klub ho nepustí.

Osemnásťročný Daňo sa stal slovenskou draftovou jednotkou, v 1. kole z 27. miesta si ho vybral práve Columbus. V súčasnosti má dvojcestnú zmluvu so Slovanom Bratislava podľa podmienok Kontinentálnej hokejovej ligy. So Slovanom má však džentlmenskú dohodu, že ak by mohol hrať v prvom tíme NHL, pustia ho.

Platí to len v prípade, ak by mal isté miesto v Columbuse. „Ak by Marko Daňo mal hrať na farme alebo v juniorke, musí sa vrátiť k nám do Slovana,“ vysvetlil generálny manažér jediného slovenského účastníka KHL Maroš Krajči.

Keďže medzi KHL a NHL je platná zmluva o prestupoch hráčov, znamená to, že ak by poslali Daňa z Columbusu preč a on by sa vrátil do Slovana, zostane tam do konca sezóny. Pendlovanie medzi klubmi KHL a NHL neprichádza do úvahy.

„Ešte nás čakajú náročné rokovania,“ dodal Krajči. Slovan teda bude žiadať, aby Daňo a Columbus podpísali k dvojcestnej zmluve aj dodatok o tom, že hráč by sa v prípade nespokojnosti klubu s jeho výkonmi vrátil na Slovensko.

Nováčik podľa pravidiel NHL nemôže mať jednocestnú zmluvu, ktorá by mu zaručovala miesto v prvom tíme. Podpísal by len dvojcestný nováčikovský kontrakt, aký mal napríklad Tomáš Tatar. Ten hrá na farme Grand Rapids Griffins a príležitostne v Detroite.

Momentálne je Daňo v prípravnom kempe v USA a k Slovanu sa pripojí 17. júla. Marko Daňo zaujal zámorské tímy kvalitnými výkonmi vo svojej premiérovej sezóne v KHL. Celkovo nastúpil na 41 zápasov a získal v nich 7 kanadských bodov (3+4). Dobrá forma dravého útočníka neušla ani reprezentačnému trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi, ktorý ho nominoval na seniorský svetový šampionát. Na záver sezóny vyhlásili trenčianskeho rodáka za najlepšieho hráča do 20 rokov.

Viac o téme: NHL KHL Slovan Marko Daňo
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: športky, TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy