VIDEO Darovaná penalta Sparty spustila vlnu kritiky: Je hanba, čo sa tu deje. Fuj!

Bořek Dočkal premenil disutabilnú penaltu pražskej SpartyBořek Dočkal premenil disutabilnú penaltu pražskej Sparty Zdroj: sparta.cz

PRAHA - Český futbalový klub AC Sparta Praha zvíťazil v sobotňajšom stretnutí 21. kola tamojšej najvyššej súťaže Synot ligy nad Teplicami 1:0. Rozhodujúci moment duelu sa zrodil až v jeho závere, keď domáci stredopoliar Bořek Dočkal v 89. min premenil pokutový kop.

Štandardnú situáciu nariadil hlavný rozhodca Libor Kovařík po údajnom faule na domáceho kapitána Davida Lafatu. Opakované televízne zábery odhalili, že Lafata síce prišiel do kontaktu s hosťujúcim obrancom Janom Krobom, na trávnik sa však porúčal až príliš ochotne.

Sporná situácia vyvolala množstvo pozápasových kritických ohlasov. "Som Sparťan, ale toto penalta nebola. Sparta si zaslúžila vyhrať, hrala veľmi dobre, ale iným gólom," napísal na Twitteri bývalý hráč Sparty a donedávna futbalista Slovana Bratislava Jiří Kladrubský. "Prečo sa Synot liga vlastne hrá? Je hanba, čo sa tu deje. Fuj!" ponúkol svoj pohľad na vec na rovnakej sociálnej sieti útočník Baníka Ostrava Milan Baroš.

Niekdajší reprezentačný brankár Ladislav Maier doplnil: "Kovařík zo seba urobil za päť minút trápneho človeka. Pokutový kop a červená karta - degradoval tým solídny výkon Sparty. Škoda." Stretnutie pre vylúčenie v záverečných sekundách nedohral hosťujúci Štěpán Vachoušek. Sparta je aktuálne v tabuľke Synot ligy druhá s dvojbodovým mankom na Plzeň, ktorá má zápas k dobru.

Viac o téme: Sparta Praha Teplice Bořek Dočkal Libor Kovařík
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: sparta.cz
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy