Brutálne VIDEO z nehody v F1: Traktor na trati bol pre Bianchiho gilotínou

Jules Bianchi utrpel pri havárii počas nedeľňajšej VC Japonska ťažké zranenia hlavy a je v kritickom staveJules Bianchi utrpel pri havárii počas nedeľňajšej VC Japonska ťažké zranenia hlavy a je v kritickom stave Zdroj: dailymail.co.uk

SUZUKA - Francúzsky jazdec formuly 1 Jules Bianchi zo stajne Marussia je po operácii hlavy v stabilnom, ale vážnom stave. Dvadsaťpäťročný pretekár mal v nedeľu na Veľkej cene Japonska v Suzuke vážnu haváriu, po ktorej zostal v bezvedomí. Na internete sa najnovšie objavilo video, ktoré zachytilo celú situáciu a treba povedať, že z neho mrazí.

Nešťastná udalosť sa stala pár kôl pred koncom pretekov. V škaredom a daždivom počasí havaroval najprv v 43. kole Adrian Sutil v nepríjemnej zákrute Dunlop. Krátko na to skončil na rovnakom mieste aj Bianchi, ale dopadol oveľa horšie. Dvadsaťpäťročný Francúz narazil do žeriavu, ktorý odpratával Sutilov monopost.

Okamžite bolo jasné, že ide o vážnu situáciu a v 44. kole sa objavili na trati červené vlajky. Deväť kôl pred koncom preteky predčasne ukončili, ich víťazom sa stal Lewis Hamilton z Mercedesu.

"Po nehode Adriana Sutila začali mávať dvojitými žltými vlajkami, ktoré znamenajú, že jazdci majú spomaliť. Bianchiho vozidlo však nanešťastie dostalo akvaplaning a narazilo do žeriavu," uviedol hovorca okruhu v japonskej Suzuke.

Nehoda vyznieva brutálne, lebo Francúz vletel do traktora, ktorý odťahoval Sutilov monopost. Traktor následne zafungoval ako horizontálna gilotína a Bianchimu zachránilo život skutočne niekoľko centimetrov.

Bianchi jazdí v Marussii druhý rok, v minulej sezóne absolvoval debut v tomto anglicko-ruskom tíme. V rodine Bianchiovcov si už prežili jednu tragédiu. V roku 1969 zomrel Bianchiho prastrýko Lucien Bianchi, ktorý neprežil haváriu počas testovacích pretekov v Le Mans.

Viac o téme: Formula 1 Jules Bianchi Nehoda v F1
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: dailymail.co.uk; VIDEO: YouTube
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy