Hrozný výsledok Slovákov: Podceňované Slovinsko sa postaralo o ďalšiu veľkú hanbu

Jaroslav Halák mal počas celého stretnutia plné ruky práce.Jaroslav Halák mal počas celého stretnutia plné ruky práce. Zdroj: SITA

SOČI - Dva zápasy, dve prehry. Po štvrtkovom hrozivom výsledku 1:7 s výberom USA na zimných olympijských hrách v Soči prehrali naši hokejisti aj s najväčší outsiderom turnaja Slovinskom 1:3. Slovinsko je tím, ktorý nehrá na svetových šampionátoch medzi elitou. Zverencom Vladimíra Vůjtka sa nedarilo v útoku niečo vymyslieť, hrali bez výraznejšieho nasadenia a nepomohli ani zmeny v zostave po prvom dueli. Ďalší zápas čaká Slovensko v nedeľu o 13.30 h nášho času.

15.02.2014 | OLYMPIJSKÉ HRY v Soči | 2. zápas SR | skupina A

Slovensko
1:3
(0:0, 0:0, 1:3)
 Konečný výsledok

Slovinsko
Online Komentár
Vítame vás pri on-line prenose.

Góly: 60. Jurčo - 44. Tičar, 50. Razingar, 51. Kopitar

Zostavy:

SLOVENSKO:  Halák - Chára, Starosta, Baranka, Meszároš, Sekera, Marinčin, Jurčina - Marián Hossa, Handzuš, Záborský - Jurčo, Kopecký, Tatar - Pánik, Surový, Bartovič - Radivojevič, Ölvecký, Marcel Hossa - Miklík

SLOVINSKO: Kristan – Kranjč, Kovačevič, Gregorc, Robar, Podlipnik, Pavlin, Tavželj, Pretnar – Kopitar, D. Rodman, Muršak – Jeglič, Tičar, Sabolič – Razingar, M. Rodman, Urbas – Mušič, Pance, Goličič

Rozhodcovia: Olenin (RUS), Peel (USA) – Amell (CAN), Dedioulia (BLR).  

    Slováci hrali bez nápadu, to, čo sa deje v kabíne, je doslova hanba. Po dvoch zápasoch majú skóre 2:10. Ďalší zápas hrajú naši už o 25 hodín s Ruskom. Systém turnaja nám však dáva šancu dokonca aj na medailu. Len to by sa dalo po diametrálne odlišnom výkone v ďalšich dueloch.
60' Tomáš Jurčo 18 sekúnd pred koncom zápasu znížil na 1:3. Bol to pre neho premiérový gól v reprezentácii.
58' Slovensko má ešte presilovku v závere: naši sú v šanciach, ale strely končia mimo bránky, nemajú nápad.
56'   Kopitar má neuveriteľnú dĺžku pobytu na ľade, jeho ice time je 24:20 minút, čo je na útočníka skutočne dosť.
55' Slovinci sa síce šetria, ale aj tak vytvárajú robotu pre Haláka. Slováci sú bezzubí. Pomiešanie zostavy nepomohlo, naši majú na olympijských hrách istotu ešte minimálne dvoch ďalších stretnutí.
53' Po Bartovičovom potiahnutí puku mal šancu Miklík, no získal len presilovku. Stav sa nemení.
51' Výkon Slovákov je bezzubý, ale 0:3 je strašná hanba so Slovinskom. Po Razingarovi sa presadil aj Kopitar. Slovensko so Slovinskom hrá deviaty raz, zatiaľ ani raz v histórii neprehralo. Dnes sa to zmení. Najhoršie je, že Slovinci vyhrávajú zaslúžene.
50' Pokus Mariána Hossu, ale Slovinci z protiútoku skutočne nebezpečný, Chára nevedel, kde má puk, ani Halák nemal šancu.
45' Tatarov pokus, následne Marián Hossa, ale skvelý zákrok Kristana.
44' Slovinci využili presilovku a dostali sa do vedenia. Strieľa Tičar. Hanba pre Slovensko, katastrofa. Naši reprezentanti hrajú s outsiderom vyrovnanú partiu a miestami sú Slovinci aj lepší. 
43' Kopitarova strela najprv do žrdky, potom ju zblokoval Baranka.
42' Meszároš na trestnej lavici po prísne posúdenom faule, Slovinci hrajú presilovku.
41' Hrá sa tretia tretina. Slovensko presilovku nevyužilo. Po dvoch tretinách na strely vyrovnané 19:19.
40' Skončila sa druhá tretina, opäť bez gólov. Slováci musia pridať v nápade, efektifite streľby. Ak by gól v tretej tretine nepadol, predlžuje sa. Zápas musí mať víťaza.
40' Ďalší vylúčený Slovinec, naši hrajú presilovku o dvoch hráčov niekoľko sekúnd. Teraz pokračuje presilovka o jedného muža. Kopitar aj vo vlastnom oslabení robí našim problémy.
39' CHára, Hossa, Handzuš, Sekera, no gól z toho nie je.
38' Slovensko hrá presilovku, ale nič nevie vymyslieť. Obraz hry je rovnaký ako v rovnovážnom počte hráčov, Slováci hrajú so Slovincami vyrovnanú partiu, čo si nemôžu dovoliť.
32'   Halák má viac práce ako Kristan, naposledy po skvelej strele Kopitara. Svedčí o tom počet striel na bránku - 16:19 v prospech Slovinska.
30'   Na druhej strane Tatar, teraz Záborský. Hra má náboj, no Slovákov mrzí, že hrajú so Slovincami vyrovnanú partiu. Tento obraz hry by bol vynikajúci napríklad zajtra s Ruskom, ale nie dnes. V obrane vyniká Chára, no nemá často komu prihrať.
29'   Hra sa vyrovnala, stále viac šancí majú aj Slovinci, v polovici zápasu našich dokonca uzavreli pred Halákom. S narastajúcim časom sa stávajú nebezpečnejšími, spoliehajú sa na Kopitara, Slovákov viackrát zachránil Halák.
25' Presilovku hrajú aj Slováci. Zatiaľ ju zvládajú a vypracovali si príležitosti. Slovincov opäť zachránil Kristan.
22' Slováci teraz dve veľké šance, no výborný Kristan. Bartovič skvelo prihral Surovému, ten netrafil do priestoru medzi brankárom a konštrukciou bránky, následne Radivojevičova šanca.
21' Hrá sa druhá tretina, Slováci zvládli zvyšok oslabenia po prestávke.
  Informácia priamo zo Šajba arény: Tomáš Kopecký si dnes nezahrá, šiel na vyšetrenia do nemocnice.
20' Prvá tretina sa skončila. Slováci boli aktívni, no v priebehu tretiny pridali aj Slovinci a pomohli im dve presilovky.
19' Slovensko opäť v oslabení. Tomáš Surový pridržal hokejkou v strednom pásme súperovho hráča. Skvelý Halák v presilovke Slovincov.
   
Mariána Hossu sa sanží Galéria fotiek (16) Zdroj: SITA
16'   Výborný pokus obrancu Andreja Sekeru, ktorého pokus kryl Kristan a Slovensko získalo pásmo. Slovinsko je však nepríjemné najmä z protiútokov, treba si na súpera dávať pozor v obrannom pásme.
14'   Po Tomášovi Marcinkovi v prvom zápase zrejme naši prišli o Tomáša Kopeckého, ktorý odišiel po tvrdom náraze do kabín s podozrením na otras mozgu.
12'   Slováci sú aktívnejší, skvelú robotu pri ťahaní pukov až pred Kristana v bránke Slovinska robí Zdeno Chára.
11' Tomáš Kopecký otrasený, po štyroch odišiel na striedačku, ale faul to v podľa rozhodcov nebol. Bolo to síce neúmyselné, ale do oblasti hlavy a krku.
10'   Slovinci podľa očakávania stále pri puku, našich zavreli v obrannom pásme. Výborný Halák, naši vyhodili prvý raz až 10 sekúnd pred koncom presilovky.
9' Kopitar sa dostal do veľkej šance pred Halákom, Slováci budú hrať v oslabení, zastavil ho Marinčin.
5'   Slovensko má navrch, Halák veľa práce nemá, naopak naši napádajú súpera takmer stále.
3'   Prvý raz mal robotu Jaroslav Halák, po pokuse Anžeho Kopitara.
3'   Marián Hossa sa dostal k puku, jeho pokus opäť kryl Kristan, ktorý chytá v extralige za Nitru.
2' Slováci začali aktívnejšie, majú viac z hry, Baranka skvelo vybojoval puk pre Tomáša Kopeckého, gól nepadol ani po pokuse Zdena Cháru.
1'   Dnes nenastane podobná situácia ako vo štvrtok, že sa divákom hráči mýlili, čo sa dresov týka, Slováci hrajú v bielych a Slovinci v belasých dresoch.
1'   Najväčšia hviezda Slovinska je Anže Kopitar z LA Kings, v bránke majú Kristana, ktorý chytá v extraligovej Nitre. Ich najlepší výsledok z majstrovstiev sveta je 13. miesto.
1' Zápas sa práve začal.
    Hrá sa od 9.00 h nášho času (12.00 h v Soči)
    Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek poriadne premiešal zložením jednotlivých formácií. Z tribúny naskočí do prvého útoku Tomáš Záborský, ktorý nastúpi s Michalom Handzušom a Mariánom Hossom.
    Slovinci si proti tímu okolo Zdena Cháru veria: Debakel na vašom tíme zanechá stopy, odkázal našim tréner súpera Matjaž Kopitar.
    Hokejový turnaj na olympijských hrách má výborný model v tom, že každý tím má záruku štyroch duelov. Dokonca aj mužstvá na poslednom mieste v skupine hrajú ďalej a majú teoretickú šancu na medailu.
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: športky, kt

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy