Katastrofálny prvý duel hokejistov v Soči: Od USA dostali sedem gólov - Sledovali sme ONLINE

Gól Paula ŠťastnéhoGól Paula Šťastného Zdroj: SITA

SOČI - Nadšenie vystriedalo obrovské sklamanie a znechutenie. Slovenskí hokejisti prehrali v prvom zápase na olympijských hrách s USA hrozivým výsledkom 1:7. Prvá tretina mala obrovské tempo, Slováci ju prehrali 0:1. V úvode druhej časti vyrovnal Tatar, no naši sa akoby vzdali a dostávali gól za gólom. Tretia tretina sa len dohrávala. Ďalší duel hrajú Slováci v sobotu.

02.12.2014 | OLYMPIJSKÉ HRY v Soči. | 1. zápas SR | skupina A

Slovensko
1:7
(0:1, 1:6, 0:0)
Koniec
zápasu

Spojené štáty americké
Online Komentár
Vítame vás pri on-line prenose.

Góly: 21. Tatar (Marián Hossa) - 15. Carlson (Kessel, Van Riemsdyk), 22. Kesler (P. Kane), 23. Paul Stastny (Pacioretty, Oshie), 29. Backes (Kessel), 34. Paul Stastny (Shattenkirk, Oshie), 35. Kessel (Kesler, Van Riemsdyk), 36. D. Brown (Carlson, P. Kane)

Zostavy:

SLOVENSKO:  Halák - Chára (C), Sekera, Baranka, Meszároš, Marinčin, Jurčina, Vydarený, Starosta - Marián Hossa, Handzuš, Tatar - Radivojevič, T. Kopecký, Jurčo - Bartovič, Surový, Miklík - Pánik, Marcinko, Marcel Hossa. 

USA:  Quick - Martin Suter, Shattenkirk, McDonagh, Fowler, Carlson, Orpik - Calahan, Backes, Parise (C) - Kessel, Pavelski, van Riemsdyk - Kane, Kesler, Brown - Oshie, P. Stastny, Pacioretty - Wheeler. 

Rozhodcovia: Jeřábek (ČR), Pollock - Wheler, Wilmot (všetci Kanada)

    Hokejový turnaj na olympijských hrách má výborný model v tom, že každý tím má záruku štyroch duelov. Dokonca aj mužstvá na poslednom mieste v skupine hrajú ďalej a majú teoretickú šancu na medailu.
60'   Ďalší duel hrá Slovensko proti Slovinsku v sobotu ráno o 9.00 h nášho času. 
60' Koniec zápasu.
60'   Slovensko prehralo v prvom dueli s USA 1:7. Verme, že po debakli sa pozviechajú a v sobotu duel so Slovinskom zvládnu.
60'   Posledný pokus aktívneho Tatara.
59'   Hráči USA si ešte stále robia s našimi obrancami, čo chcú. Tatar sa snažil na opačnej stranne prihrať handzušovi, Chárovu dorážku chytil výborne Quick.
58'   Na ľade dnes dominovali hráči USA, Slovensku chýba tvorca hry, hráč, ktorý dokáže hrať so srdcom a nadšením, a zároveň má aj skúsenosti a nadhľad. Najväčšou chybou bolo, že deravá obrana nedokázala brankárom Halákovi a Budajovi absolútne pomôcť.
56'   USA v našom obrannom pásme, do protiútoku sa dostávajú naši, ale s pukom si nevedia poradiť, chýba im nápad a kreativita v útoku, o zakončení nehovoriac.
53' Po chybe Tatara vo vlastnom pásme sa k puku dostal Pavelski a puk musel kryť Budaj. Vhadzuje sa v obrannom pásme Slovákov.
52'   Zápas sa len dohráva, stíchlo aj hľadisko. Hokejisti USA zrejme dostali od trénera pokyn šetriť sily na ďalší zápas a vyvarovať sa prípadným zraneniam. Ku cti Slovákom slúži, že sa aspoň pohybujú a síce pomalým tempom, ale korčuľujú aj do útočného pásma.
49' Slovensko sa aspoň na chvíľku dostalo do útočnej tretiny. Duel sa akoby dohrával, o víťazovi je v zásade rozhodnuté.
47'   Spolupráca bratov Hossovcov, šanca Branka Radivojeviča, ale vzápätí sa dostali pred Budaja hokejisti USA a hru upokojili.
45'   V tretej tretine pokračuje obrovský tlak USA, Slováci sa z neho vedia vymaniť len občasne.
41' Začala sa tretia tretina, Slovensko vyštartovalo aktívnejšie a dostalo sa aj pred brankára USA.
40'   Štatistika po druhej tretine: Góly 1:6, strely na bránku 13:16, vylúčenia 1:1, využitie presiloviek 0:0
40' Skončila sa druhá tretina, na ktorú by Slováci najradšej zabudli. Ešte majú pred sebou dvadsať minút, USA akoby zvoľnili z tempa a tak sa do miernych príležitostí dostávali aj naši. Ich pokusy však brankára vážnejšie neohrozili.
36' Toto je debakel. Neuveriteľný výsledok, Budaj inkasoval znovu, už siedmy gól v bránke Slovákov strelil Brown. Tréner Vůjtek si vybral oddychový čas.
34'   Pomer striel 11:26 - toto hovorí za všetko.
35' Budaj sa ani nedotkol puku a hneď inkasoval. 6:1 pre USA. Gól Kessel
34' Slovensko strieda brankára. Halák podržal Slovensko v prvej tretine, Budaj naskakuje do pokazeného zápasu.
34' Ďalší gól strieľajú hráči USA, toto je strašný debakel pre Slovensko. Druhý gól Paul Stastny
32'   Po vyrovnanej prvej tretine a skvelom góle Tatara sa Slováci akoby rozbili a inkasovali trikrát. USA hrajú o triedu lepšie v obrovskom tempe. Bartovič alebo Miklík sa dostávajú do protiútoku len zriedkavo.
29' Nešťastný gól, po kolízii Handzuša s Hossom USA zvyšuje Backes na hrozivých 4:1. Gól dali po skončení vlastnej presilovky. 
28'   V oslabení sa Tatar dostal do protiútoku, no v kľúčovej fáze neprihral Bartovičovi.
27'   Hra sa v obrovskom tempe a USA majú aj tak navrch - toto tempo je neuveriteľné.
27' Pre USA ďalšia presilovka, Vydarený ide na trestnú lavicu. Hráči USA po vyrovnávajúcom góle Slovákov ovládli ľad, naši maju problém udržať hokejistov súpera, ktorí sú na neudržanie.
24'   USA po góle ovládli klzisko, Slovensko opäť prehráva buly. Otázne je, prečo majú zverenci Vladimíra Vůjtka taký problém v obrane.
23' Slovensko prehráva už o dva góly, presadili sa Paul Šťastný. Slováci doplácajú na chyby v obrane, strelca vôbec nepokryli.
22' Veľmi rýchlo sa USA dostali opäť do vedenia, presadil sa Kesler. Hokejisti USA boli korčuliarsky výborní, Jurčina Halákovi navyše clonil.
21' Slovenský olympijský debutant sa dočkal gólu, po 15 sekundách druhej tretiny vyrovnal Tomáš Tatar skvelým gólom.
21' Hrá sa druhá tretina.
20'   Štatistika po prvej tretine: Góly 0:1, strely na bránku 4:11, vylúčenia 1:0, využitie presiloviek 0:0
20' USA mali ešte puk vo svojej moci, druhý gól našťastie nedali. Skvelá prvá tretina sa už skončila. Slovensko prvú tretinu prehralo, ale hanbiť sa za svoj výkon skutočne nemusí.
19'   Marcel Hossa v šanciach. Slovensko hrá s USA vyrovnanú partiu, nemusí sa hanbiť. Hrá sa v neuveriteľne vysokom tempe. Halák za gól vo vlastnej bránke skutočne nemôže.
17'   Šanca Pavelského, našťastie z toho nebol druhý gól v Halákovej bránke.
15'  
Prvý gól USA do Galéria fotiek (24) Zdroj: voyo.sk
16' Bartovič, Marcinko, Pánik - výborné pokusy, ale gólmana USA neprekonali. Naši získali aspoň pásmo. Na buly Tomáš Kopecký, no prehral vhadzovanie.
15' 0:1 - Slovensko dostalo gól, presadil sa obranca Carlson. Strela ako z dela z hranice kruhov vynikajuco umiestnená, Halák nemal šancu.
15'   USA útočia.
12' USA tlačili, ale Slovensko sa v oslabení ubránilo a zvládlo ho skvelo.
10' Tomáš Marcinko ide na trestnú lavicu, Slovensko čakajú dve minúty v oslabení.
10' Slovensko úvod zvládlo, USA ukazuje svoje majstrovstvo tým, že vie meniť tempo hry, čo našim robí problémy.
9'   Prvá väčšia chyba Slovenska, Sekera zaváhanie odčinil. P ďalšej strele Halák puk zrazil, ale majú ho jeho spoluhráči.
8'   Slovensko sa dostalo dopredu, jeho pokus zblokovaný.
7'   Už sú hráči USA v našom obrannom pásme, pridali a zvýšili obrátky. Slovensko dostali pod tlak.
5'   Skvelé tempo na obidvoch stranách, Slováci hrajú nebojácne a sú dôrazní. Výborný úvod s dvoma príležitosťami USA, raz mali šancu Slováci.
3'   Takmer tri minúty sa hralo bez prerušenia. Skvelý rýchly hokej v Šajba aréne, ktorej názov v preklade znamená gól.
1' USA mali prvú šancu, Halák sa rozchytal. Podobne aj Slovensko na opačnej stráne vďaka Tatarovi, výborným pokusom vyskúšal gólmana.
1' Hra sa, Slovensko vyhralo prvé buly vďaka Kopeckému.
    Prišla tá chvíľa, Slovensko je na nohách a sleduje prvý duel našich hokejistov na olympijských hrách v Soči. Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka nastúpia proti USA, veľa sa hovorí o tom, či slovenskí hráči s vekovým priemerom 29 rokov budú stačiť na mladíkov v tíme USA, či bude väčšie klzisko európskych rozmerov priveľkým sústom pre hráčov zo zámoria, kde sa hrá na užšom ľade. Otázka je aj tá, či Slovensku bude výrazne chýbať Miroslav Šatan, Marián Gáborík a Ľubomír Višňovský. 
    Hokejisti sa na zápas už tešia, sú v Soči od začiatku olympijských hier a čakanie na premiéru ich psychicky zdravo vyburcuje. Postupne sa k európskym hráčom a Zdenovi Chárovi pridávali hráči z NHL, v kompletnom zložení absolvoval slovenský výber tri tréningy.
Duel sa začal o 13:30 nášho času, na Športkách vám neunikne nič podstatné. Naživo duel vysiel Markíza a Rádio Slovensko.​
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA, TV Markíza
  • Zdroj: športky
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy