Pavlikovského hnev na Nemečkovho človeka: Toto napísal o našom hokeji a teraz mu šéfuje

Rastislav PavlikovskýRastislav Pavlikovský Zdroj: športky, ts

BRATISLAVA - Igor Nemeček si po znovuzvolení do funkcie prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) vybral ako jedného z členov výkonného výboru aj Lukáša Machalu. Prezident klubu z Petržalky dal výrazne o sebe vedieť už počas kongresu, v ktorom sa pustil do opozície proti Richardovi Lintnerovi a podporil Nemečeka. Ešte pred rokom ale sám hovoril o kritickom stave slovenského hokeja a potrebách zmeny.

Machala sa počas voľby prezidenta SZĽH rozhodol podporiť Igora Nemečeka a naopak ostro sa pustil do Lintnera. "Ja Richarda Lintnera nepovažujem za osobnosť, ktorá by mala riadiť hokej. Na to potrebujete mať kvalifikáciu, mali by ste poznať zákony, interné smernice, medzinárodné pravidlá. Nechcel by som dehonestovať kolegov, ale naozaj tam treba aj skúsenosti," povedal. 

Ešte pred rokom však Machala po neúspešnej olympiáde v Soči vo svojom blogu napísal: "Chyba je v spoločenskom systéme, ktorý nefunguje. Nefunguje preto, lebo si ho prisvojila hŕstka ľudí, ktorá chce rozhodovať. Slovensko je naša vlasť, ale momentálne si mnohí kladieme otázku, kam sa vlastne rúti? Rovnako, ako si podobnú otázku kladú slovenskí hokejoví fanúšikovia."

Padli však aj tvrdšie slová. "Vraví sa, že všetko zlé je na niečo dobré, ale v prípade slovenského života to akosi prestáva platiť.  Skôr mám pocit, že všetko zlé prináša ešte horšie. Skončime teda konečne so slovenským protekcionizmom, kamaránčaftami a mafiánskym štýlom! Vytlačme ho z nášho každodenného života jednoduchými skutkami občianskej a ľudskej statočnosti. Lebo ak rezignujeme aj po tejto, tentoraz hokejovej facke, o pár rokov nebude ani slovenský hokej, ani Slovensko."

Machalove vyjadrenie rozhorčili aj člena Lintneroveho tímu Richarda Pavlikovského "Machala celý kongres ostro verejne kritizoval Lintnera, jeho aj našu prácu, bol dosadený Nemečkom na predsedu volebnej komisie a nakoniec dostal miesto v Nemečekovom novom výkonnom výbore SZĽH. To isté Dušan Mráz zo Zvolena. Toto napísal Machala minulý rok po ZOH v Soči a teraz riadi slovenský hokej. Nonsens!!!," napísal Športkám majster sveta z Göteborgu.

Viac o téme: Richard Lintner SZĽH Lukáš Machala
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: športky, ts
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy